09123 831 06 33 info@roconnect.eu

Modificare nameservere sau DNS Server la ROTLD

ROTLD este registratarul domeniilor “.ro” si toate modificarile pentru un astfel de domeniu se fac prin intermediul platformei rotld.ro. Pentru modificarea nameserverelor unui domeniu se procedeze in felul urmator:

1. Se acceseaza linkul https://rotld.ro

2. In meniul site-ului se acceseaza Domenii.ro -> Administrare On-Line

rotld administrare on line domeniu

3. Va autentificati cu numele domeniului si parola.
4. Dupa autentificare veti fi redirectionati catre panoul de administrare al domeniului, care arata ca in figura de mai jos.

panou administrare domeniu

5. Selectati tab-ul Nameservers

schimbare nameservere domeniu

6. In fiecare dintre campurile denumite NS se trece cate un nume de server (DNS) – De ex.la NS1 se trece ns1.romarg.com, la NS2 se trece ns2.romarg.com si asa mai departe. Dupa ce ati complectat corespunzator nameserverele apasati pe butonul Actualizeaza. Pe emailul Dvs. va fi trimis un email care va contine un link de confirmare. Faceti click pe acel link. Veti fi redirectionati in pagina de administrare a domeniilor de pe rotld.ro unde se va afisa un mesaj de genul “Actualizarea nameserverelor s-a efectuat cu succes”.

Atentie!

Inainte de schimbarea nameserverelor asigurati-va ca ati salvat site-ul si emailurile in vederea transferului, deoarece dupa schimbarea nameserverelor accesul la serverul vechi se va putea face doar prin IP.

Autor: https://www.webet.ro/